Extension/Renovation_Hawthorn East VIC. Australia _Completed 2008

This renovation and extension of an 1890’s weatherboard house in Hawthorn aims to accommodate the needs of a growing family within the confines of a tiny suburban site.

A new north facing living space is located to facilitate a direct connection to both rear and front gardens, maximising the potential for outdoor living and play.  Additional rooms are accommodated within a two storey volume designed to both minimise the building footprint and maximise garden space; this volume is manipulated to respond to site conditions and neighbouring properties which are in close proximity.  Intended to be experienced as a continuation of the history of the home, additions are clad in white weatherboards and corrugated sheet roofing, as the original house is metaphorically stretched to envelop new spaces.



BENT Team:
Paul Porjazoski, Louisa Macleod, Merran Porjazoski,

Elliot Homes P/L

Structural Engineer:
Clive Steele Partners P/L

Folded Bird Photography

2010 The Age 'Domain' _ "The Little Big Home" 
2011 'Forty Six' _ "Weatherboards & pitched roofs are the familiar, the everyday"