Bent PavilioN

Extension/Renovation and Landscape Works _North Balwyn VIC. Australia Completed 2014

This project initially involved the design of a garden pavilion at the rear of a suburban site that would screen and turn its back on a soon-to-be constructed monster on a neighbouring property.  Designed from the outside in, the redefined landscape between the pavilion and the house soon pushed its way into the interior of the home, inspiring a rethink of existing living spaces and their relationship with the outdoors.  The project then culminated in a master bedroom/ensuite/robe that is perched above the living zone, defining space below and beyond.



BENT Team:
Paul Porjazoski, Fiona Poon, Merran Porjazoski, Fiona Lew

Poles-A-Part Design and Construction P/L

Structural Engineer:
Keith Long and Associates P/L

Folded Bird Photography

2014 WINNER _ ARBV Architectural Services Award
2015 SHORTLISTED _ HOUSES Awards - Residential Alterations and Additions

2014 Dezeen Magazine _ "Extension screens a Melb. home from McMansion"
2015 The Age 'Domain' _ "Screen Saver"
2016 Open Journal _ "BENT Pavilion"